“България - земя благословена”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По случай един от най-светлите и почитани общобългарски празници - Денят на народните будители, на 3 ноември 2018 г. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе епичния и фееричен концерт - спектакъл „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ с режисьор Борис Радев. Той ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели.

Спектакълът е продуциран от Народен театър „Иван Вазов“ и в края на миналия театрален сезон даде началото на страхотната инициатива на театъра – „Театър пред театъра“. Зрителите на „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ ще се насладят не само на участието на някои от най-големите звезди на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, но и на уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните изпълнения на ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 Каба Гайди“, както и на страхотната вокална група „Багри”.

Музиката на „България – земя благословена” е дело на Асен Аврамов, хореограф е Ангелина Гаврилова, костюмите са на Адриана Найденова, а визиите – на Любомир Йотов. Aсистент режисьор е Олга Недялкова.

Режисьор: Борис Радев
Продуцент: Народен театър "Иван Вазов"

С участието на:
Георги Мамалев, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Параскева Джукелова, Васил Драганов, Теодор Елмазов, Пламен Пеев
Ансамбъл „Българе”, балет „Арабеск”, вокална група „Багри”, „101 Каба Гайди“

Костюми - Адриана Найденова
Музика - Асен Аврамов
Хореограф - Ангелина Гаврилова
Визии - Любомир Йотов
Втори асистент режисьор - Олга Недялкова



Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад