Времето през следващите дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Причината за тази природна стихия е създалата се синоптична обстановка в Европа и над Балканския полуостров с мощна конвективна облачност, силни гръмотевични бури. 24 часа по-рано Extreme Forcast индексът дава индикации, че в Гърция, Италия и Южна България ще има значителни валежи. Ние бяхме издали жълт код за валежи, но самият център на циклона мина по-южно, обясни синоптикът.

В момента времето в Гърция е доста спокойно. В следващите дни предстои ново преминаване на атмосферен фронт - в събота и неделя има вероятност за валежи, които ще са по-интензивни в неделя.

Във вторник и сряда следващата седмица има голяма вероятност да премине циклон. Красимир Стоев препоръча на всички, които са на път за почивка или работят в Гърция, да са изключително внимателни и да следят прогнозите за опасно метеорологично време.

Около 20 юли се очаква още едно смущение, с по-краткотрайни явления и след това започва повишаване на температурите.

За България в неделя вероятността за валежи се повишава. Тогава ще има понижение на температурите. Около 21 градуса е очакваната температура в София. В южната част на страната ще има валежи.

Повече подробности по темата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад