Даниела Дариткова: ГЕРБ се вслушва в гласа на обществото

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя обясни, че е било важно да приемат промените в устава. До това се е стигнало след обсъждане с общинските структури.

Даниела Дариткова: ГЕРБ категорично се променя, защото през юли месец тази година отчитаме 10 години парламентарно присъствие. Налага се наистина да отчетем какво е случи за тези 10 години и какви предизвикателства срещнахме.

Тя подчерта, че от партията се вслушват в гласа на обществото. Според нея трябва да се върнат към намерението си да търсят максимална справедливост.

Даниела Дариткова: Ние наистина променихме България и това трябва да бъде отчетено. Но при всички случаи трябва да търсим друг облик на на ПП ГЕРБ и той да бъде такъв, че да вдъхне доверие на избирателите.

По нейно мнение трябва да се анализират всички местни ситуации и да се прецени кои кметове все още имат доверието на избирателите и да се намерят най-добрите решения. Тя беше категорична, че ГЕРБ винаги са били искрени пред обществото и пред избирателите си.

Относно свалянето на партийната субсидия на 1 лев Дариткова каза, че ще стоят докрай зад предложението. ГЕРБ имат 13 милиона по сметката си като председателят на ПГ на ГЕРБ го отдава на това, че управляват добре финансите си.

От партията поискаха да отпадне машинното гласуване за тези избори.

Даниела Дариткова: Ние бяхме готови за този дебат и мога да изтъкна тук всички аргументи, които наистина ни карат да отменим машинното гласуване за предстоящия местен вот. Ние отчетохме всички проблеми, които поставиха пред нас представителите на ЦИК, запознахме се с техните доклади, анализирахме ситуацията.

Вижте целия разговор във видеото!