Десислав Чуколов: Не може чужда организация да определя каква става в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той уточни, че не става дума за наказания, а за възможността да има максимално представителност. По негови наблюдения на изминалите европейски избори е нямало дебат за това какво се случва в Европа и какво да направи България.

Десислав Чуколов смята, че субсидия от 1 лев е нещото, което най-много удовлетворява българските граждани. Той каза, че става въпрос за гласа на 2.5 милиона българи. Депутатът напомни, че през 2012-13 година са предлагали партийните субсидии да станат 0 лева, на с определени условия за медийно отразяване.

Десислав Чуколов: Трябва да се забрани спонсорирането от чужбина категорично и ясно. Това е директна намеса в българския политически живот. Ние искаме да се забрани това финансиране от чужбина, защото не може чужда организация - неправителствена, камо ли правителствена, да определя каква става в България.

"Атака" е подкрепила ГЕРБ, а не Малката коалиция, защото имат свое виждане за това как да се развива държавата и как да се регулират различни процеси. Тяхно виждане е, че са длъжни да подкрепят гласа на 2.5 милиона българи.

Десислав Чуколов: Ние сме три различни партии. По различни въпроси имаме доста различни мнения. Тук няма личен момент.