Рокадите в кабинета. Думата на анализаторите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Румяна Коларова фактът, че Марияна Николова досега е била началник на кабинета на Валери Симеонов, означава, че той продължава да присъства в кабинета. Желанието му да продължи присъствието си там го е мотивирало да избере организационно най-близкия до себе си човек, който да го наследи на поста. Политоложката смята, че непознатото лице Марияна Николова не е толкова лошо, тъй като на този етап то работи в полза на кабинета. В момента протестите са срещу статуквото.

Кольо Колев намира за екзотичен избора на новия вицепремиер.

"Имаме един вицепремиер, това не е дори министър, а заместникът на премиера, който е тотално непознат за обществото... една фигура, която идва, едва ли не, от нищото... Никой нищо не знае за нея... Остава ни да се надяваме, че това е един изключителен човек, който много бързо ще влезе в материята, но все пак това продължава да бъде една силна екзотика, която показва, според мен, доста сериозни дефекти на българския политически живот."

Колев каза, че е било редно новият вицепремиер да бъде представен от премиера, тъй като това не е министър, а неговият заместник. Очевидно обаче, по думите му, междукоалиционните отношения са наложили Борисов да предостави тази роля на по-малкия коалиционен партньор в лицето на Красимир Каракачанов.