Стратегията на управляващите, атаката на опозицията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Красимир Ципов, ГЕРБ: Не даваме на заден. Напротив, опровергаваме едни митове и легенди, че ние сме против машинното гласуване на всяка цена да се премахне за всички видове избори. И първоначално предложението беше такова, да остане за определен вид избори. В момента, след дискусия, стигнахме до заключението, че не виждаме проблем да има машинно гласуване и за парламентарни избори.

Явор Божанков, БСП: В законодателен план това се превръща в устойчива практика. Всеки месец, преди всеки избор - промени в най-важния за демократичното функциониране на държавата закон. Припомням, последните избори ГЕРБ, по среднощ, сегашният министър Данаил Кирилов, полузаспал, опита да отмени преференциалния вот. Този път - машинния. Следващият път не знам какво решение ще вземат.

По повод изтичането на лични данни от НАП Ципов каза, че тече в момента разследване. Според него се вижда, че държавата не стои безучастно, а реагира. Той смята, че има компетентни органи, които да кажат какво се е случило и да го докажат. Божанков заяви, че е притеснен за сигурността. Той се притеснява, че управлението и репресивният апарат закачат неудобни хора и медии.

Вижте целия разговор във видеото!