Валери Симеонов: Отстраняването на Волен Сидеров е една формална промяна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По думите на Валери Симеонов смяната на Волен Сидеров е една формална промяна, която финализира един процес, който, за съжаление, продължава вече две години. Той подчерта, че в последната година и половина групата "Обединени патриоти" няма общ живот.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Групата представлява механичен сбор от три партии. Нормално и естествено беше да се опитаме да направим някакво оздравяване, да предприемем мерки, за да може тази група поне да се опита да има единен живот, да се опитва да има общи позиции по различни въпроси, да се опита да внася общи законопроекти.

Валери Симеонов беше категоричен, че не е от съществено значение кой е председател на групата.

На въпроса защо групата на "Атака" е разбрала за промените от председателя на Парламента, Симеонов отговори, че това е така, защото те не ходят на работа. "Искреното ми желание, очакване и молба и към г-н Сидеров, и към членовете на "Атака", които са в парламентарната група, следващия вторник в 17:00 часа да бъдат така добри да дойдат на заседание на парламентарната група. Защото тези заседания не са сбирки за обмяна на парламентарни клюки, а на тях се извършва най-важната основна работа", каза той и допълни, че на тези заседания се обсъжда подготвителната работа за предстоящата парламентарна седмица.

Не мисля че постът, който заема един човек, трябва да определя неговото самочувствие. Не мисля че има някакво значение кой е председател на групата. Може би в личен план за Сидеров това е голяма драма. За мен той трябва да е благодарен, че се отървава от ангажимент, който не можеше да изпълнява, заяви председателят на ПП НФСБ.